Az Egyesült Királyságban található Nottingham városban fekvő Surface Gallery, évről évre megrendezi a Nemzetközi Képeslap Kiállítást (International Postcard Show), melyre a világ minden tájáról pályázhatnak a művészek. A kiállítás a galéria naptárának népszerű eseménye, ugyanis több száz eredeti műalkotást állítanak ki feltörekvő művészektől.

A galéria meghívására bárki jelentkezhetett a világ minden tájáról, a témát a művészre bízták. Összesen 3 pályaművel lehetett jelentkezni. A beadványok között, található festmény, kollázs, grafika, és mindenféle vegyes, úgynevezett mix media technikával készült alkotás is. Ezek között megtalálható az én három pályaművem is.

Miért jelentkeztem a kiállításra?

A képeslap méretű mini festmények 15 fontért megvásárolhatóak a galériában. Ezzel, hogy ilyen kis méretben készítek el egy alkotást, lehetővé tehetem olyan emberek számára is a műgyűjtés lehetőségét, akik elérhető áron szeretnének hozzájutni egy-egy eredeti alkotáshoz.
Nem utolsó sorban, számomra ez egy kiváló lehetőség, hogy a művészetemet bemutathassam külföldön is.

Hogyan választottam témát?

Ha követed a munkáimat, már biztosan tudod, hogy a festményeim elkészítéséhez a természetből nyerek inspirációt.

Az idei évben készülök pár izgalmas dologra, és egy új festménysorozaton is dolgozom jelenleg. A közösségi médiában már bemutattam pár festményt, amelyek részei lesznek az új szériának. A Nemzetközi Képeslap Kiállításra, ezen a témán dolgozva szerettem volna bemutatni, a következő széria egy piciny részletét. Ezeknek a mini alkotásoknak a szépsége, a maguk egyszerűségében rejlenek. Elkészítésüknél a „kevesebb néha több” elvét követtem.

Hogyan választottam ki a festményeket?

Tíz darab mini festményt készítettem el, amelyből én magam hatot választottam ki, közönségszavazásra. A szavazás platformjául az Instagramot választottam, és a story-ban lehet hogy éppen te is szavaztál, amiért nagyon hálás vagyok Neked. 🙂

  • Facebook
  • Pinterest

A három legtöbb szavazatot kapott alkotást küldtem el Angliába, és izgatottan vártam a folytatást.

  • Facebook
  • Pinterest

Siker a megnyitó napján!

A kiállítás megnyitó napja 2019 január 11. volt, és az egyik festmény, Leaves #1 ( Levelek #1) címmel már gazdára is talált, aminek nagyon örülök! Remélem, hogy a többi is egy nottingham-i otthon falát fogja majd díszíteni, és a festményeim megtalálják, odavonzzák azt a személyt, akinek éppen szüksége van rá! 🙂

  • Facebook
  • Pinterest

A kiállítás végén nyerteseket is hirdet a galéria. A főnyeremény 50 font, amely egy jelképes összeg, ugyanakkor a galéria látogatói is szavazhatnak ott a helyszínen a kedvenc képeslapjaikra. A kiválasztott képeslap készítője ingyenes kiállítást nyer a galériában.

  • Facebook
  • Pinterest
  • Facebook
  • Pinterest

Világutazó képeslapok

Szerintem csodálatos, hogy egy ilyen esemény a világ különböző pontjain élő művészeket hogyan képes összekötni! Azok a művek, amelyek nem találnak gazdára, a kiállítás után, véletlenszerűen, világ körüli útra kelnek egy-egy művészhez, aki szintén pályázott a kiállításra. Tehát betöltik azt a szerepet, amelyre hivatottak.

Ha esetleg te is gyarapítanád otthonod egy kisebb, eredeti alkotással, nézz körül online galériámban, vagy egyeztessünk időpontot, és gyere el személyesen a műtermembe.

Pin It on Pinterest