Balogh Edina festőművész

Balogh Edina vagyok, festőművész.
Úgy gondolom, hogy a művészetnek pozitív üzenetet kell közvetítenie, érzelmeket és szépséget kell sugároznia. Fontos, hogy inspiráljon és feltöltsön a mindennapokban.

Festményeimhez korábban a természet adott inspirációt. A karantén helyzet és az, hogy anya lettem, másfajta képek megszületésére ösztönzött. A saját érzelmeimben és magamban is meg kellett találnom az inspirációt. Egyre több festmény készül intuitív módon, távolodva az anyagi világtól. A spiritualitás a művészetemben nagyobb hangsúlyt kapott.

Azt gondolom, hogy egy festménynek nemcsak dekorációs elemnek kell lennie az otthonunkban. Festményeim nem csupán színek és formák, hanem érzelemmel, lélekkel átszőtt varázslatos történetek, amelyek átjárják otthonod minden szegletét, megpecsételve azt az érzést, hogy igazán hazaérkeztél.

A műteremben is igyekszem megteremteni egyfajta meghitt, meditatív állapotot, amelyben ezek az színes optimista festmények létrejöhetnek. Zenét hallgatok és illóolajokat párologtatok a , ez segít az alkotáshoz való ráhangolódásban.

 

Szeretném, hogy a mai kor művészete a szépségről, a pozitív, építő gondolatokról, a személyességről, és a boldogságról, szóljon!

Érzések, sugallatok, impressziók

A festészet számomra olyan kifejező eszköz, amellyel az érzéseimet, sugallatokat és impressziókat az anyagba önthetem. Szabadság, kísérletezés, örömteli és felszabadító, átalakító folyamat.

Egy utazás legmélyebb, legbelsőbb világomba, kapcsolat önmagammal, meditatív, időtlen állapot, különleges érzés. Ebben a folyamatban a képek születése alatt nem csak az általam használt anyag alakul át, hanem én is. Gyógyulok, átadva magamat az átalakító erőknek. Ezek az energiák amik belekerülnek egy- egy festménybe, a szemlélőre is hatással vannak. Védelmet, biztonságot adhatnak.

Azt hiszem, hogy az alkotás tehetségének ajándékát és ezt a különös érzékenységet azért kaptam, hogy, összekötő HÍD lehessek, aki összekötheti az EG(Y)ET  a FÖLDDEL.

Kiállítások

2022

MÁJUS 27 – 28 : Privát kiállítás a kertemben – Biatorbágy

ÁPRILIS 6 – 10 : Construma-Otthon Design, Lakberendezők Országos Szövetsége

2019

AUGUSZTUS – SZEPTEMBER: Thoresby Gallery juried Open Exhibition

JANUÁR: Csoportos kiállítás – Surface Gallery – International Postcard Show, Nottinghan (UK)

2018

DECEMBER: Csoportos kiállítás – Cafe Picard, Budapest

JÚLIUS: Dávid Galéria, Budapest

JÚNIUS: KisVilla Kávézó, Biatorbágy 

2017

OKTÓBER: Csoportos kiállítás – Kuti Étterem és Galéria, Budapest

OKTÓBER: KisVilla Kávézó, Biatorbágy

SZEPTEMBER: Ablak a fantázia birodalmába – Abacus Business & Wellness Hotel, Herceghalom

JÚLIUS: Nyári mini kiállítás – Abacus Business & Wellness Hotel, Herceghalom MÁJUS: A kezdet kezdete – Jókai Mór Művelődési Központ, Budaörs

Művészeti vásárok

2020

MÁJUS: SUSSEX ART FAIRS, Goodwood (UK)

2019

MÁRCIUS: ANTIK and ART Budapest – Dávid Galéria

Díjak

2019

FEBRUÁR: CAMELBACK ART GALLERY – Finalist for „pattern and texture” painting Competition

Pin It on Pinterest