Balogh Edina festőművész

Balogh Edina vagyok, festőművész.
Úgy gondolom, hogy a művészetnek pozitív üzenetet kell közvetítenie, érzelmeket és szépséget kell sugároznia. Fontos, hogy inspiráljon és feltöltsön a mindennapokban.

Festményeimhez legfőképpen a természet ad inspirációt. A karantén helyzet és az, hogy anyuka lettem másfajta képek megszületésére is ösztönzött. A saját érzelmeimben és magamban is meg kellett találnom az inspirációt. Mivel ritkábban jutok ki a természetbe, ezért otthon teremtem meg azt a meghitt, meditatív állapotot, amelyben ezek az optimista festmények létrejöhetnek. Zenét hallgatok és illóolajokat párologtatok a műteremben, ez segít a ráhangolódásban.

 

Mi a küldetésem?

Szeretném, hogy a mai kor művészete a szépségről, a pozitív, építő gondolatokról, a személyességről, és a boldogságról, szóljon!

Remélem, hogy a természet inspirálta festményeimen keresztül Téged is közelebb tudlak hozni az élet szépségeihez, és ezzel hozzásegítelek a mindennapi harmónia megélésének lehetőségéhez.

Érzések, sugallatok, impressziók

A festészet számomra olyan kifejező eszköz, amellyel az érzéseimet, sugallatokat és impressziókat formába önthetem. Szabadság, kísérletezés, örömteli és felszabadító folyamat.

Egy utazás legmélyebb, legbelsőbb világomba, kapcsolat önmagammal, meditatív, időtlen állapot, különleges érzés. Ebben a folyamatban a képek születése alatt nem csak az általam használt anyag alakul át, hanem én is.

Azt hiszem, hogy az alkotás tehetségének ajándékát és ezt a különös érzékenységet azért kaptam, hogy felhívjam a figyelmet az ember és a természet között lévő összeköttetésre, amely hatással van fizikai testünkre, szellemünkre és lelkünkre is.

Kiállítások

2019

AUGUSZTUS – SZEPTEMBER: Thoresby Gallery juried Open Exhibition

JANUÁR: Csoportos kiállítás – Surface Gallery – International Postcard Show, Nottinghan (UK)

2018

DECEMBER: Csoportos kiállítás – Cafe Picard, Budapest

JÚLIUS: Dávid Galéria, Budapest

JÚNIUS: KisVilla Kávézó, Biatorbágy 

2017

OKTÓBER: Csoportos kiállítás – Kuti Étterem és Galéria, Budapest

OKTÓBER: KisVilla Kávézó, Biatorbágy

SZEPTEMBER: Ablak a fantázia birodalmába – Abacus Business & Wellness Hotel, Herceghalom

JÚLIUS: Nyári mini kiállítás – Abacus Business & Wellness Hotel, Herceghalom MÁJUS: A kezdet kezdete – Jókai Mór Művelődési Központ, Budaörs

Művészeti vásárok

2019

MÁJUS: SUSSEX ART FAIRS, Goodwood (UK)

MÁRCIUS: ANTIK and ART Budapest – Dávid Galéria

együttműködő partnereim

Pin It on Pinterest