Balogh Edina

Szia, Edina vagyok!

Ahogy én emlékszem, mindig is művész akartam lenni, bár a családunk anyagi helyzete ezt nem engedte meg. A kedvenc időtöltésem a kiránduláson kívül a rajzolás és a festés volt. Alkotásaimhoz a témát, az inspirációt, ösztönösen a természetből merítettem.

Mindig is vonzott az élet, az élő misztikuma. A részletekben való elmerülés, az organikus formák, mintázatok, a természeti erők, tulajdonságuk megfigyelése, a titkok kutatása.

Saját tapasztalataim alapján, autodidakta módon tanultam rajzolni, festeni. Sokat olvasok, képzem magam, szeretek új technikákat, anyagokat kipróbálni és a saját határaimat feszegetni.

Azt hiszem, hogy az alkotás tehetségének ajándékát és ezt a különös érzékenységet azért kaptam, hogy felhívjam a figyelmet az ember és a természet között lévő összeköttetésre, amely hatással van fizikai testünkre, szellemünkre és lelkünkre is.

Mi a küldetésem?

Művészeti alkotásokat hozok létre, amely olyan üzenetet hordozhat számodra, ami inspirál téged és pozitív érzelmekkel tölt fel a mindennapokban.

Remélem, hogy a természet inspirálta festményeimen keresztül Téged is közelebb tudlak hozni a élet szépségeihez, és ezzel hozzásegítelek a mindennapi harmónia megélésének lehetőségéhez.

Miért csinálom?

A festészet számomra kifejező eszköz, érzések, sugallatok és impressziók formába öntése. Szabadság, kísérletezés, örömteli és felszabadító folyamat…

Élvezem, ahogy a színek keverednek a vásznon, a színes foltok és ecsetvonások, mint mozaik darabok állnak össze egy teljes egésszé.

Ebben a folyamatban a képek születése alatt nem csak az általam használt anyag alakul át, hanem én is. Ez egy utazás legmélyebb, legbelsőbb világomba, kapcsolat önmagammal, meditatív, időtlen állapot, különleges érzés.

 

Művészettel a környezetért!

A másik célom az, hogy felhívjam a figyelmet a környezetünk értékeire, és annak védelmére.

Úgy gondolom, hogy a Föld-bolygó, és az emberiség között létezik egyfajta analógia. Minden rajta, benne, és felette élő létforma, egy velünk. Minden, amit okozunk, hatással van testünkre, szellemünkre és lelkünkre is. Ha nem tudjuk meglátni benne a szépséget, kivágjuk a fákat, beszennyezzük a folyókat, óceánjainkat, nemcsak az ott élő lényeknek, de önmagunknak is szenvedést okozunk.

 

Óvjuk ezt a csodát, hiszen annyi örömünk van benne! Szépségéből, hatalmas erőt tudunk meríteni!

Nézd meg a festményeimet, és hagyd, hogy megszólítsanak!

Kiállítások

2019

JANUÁR: Csoportos kiállítás – Surface Gallery – International Postcard Show, Nottinghan (UK) 

2018

DECEMBER: Csoportos kiállítás – Cafe Picard, Budapest

JÚLIUS: Dávid Galéria, Budapest

JÚNIUS: KisVilla Kávézó, Biatorbágy 

2017

OKTÓBER: Csoportos kiállítás – Kuti Étterem és Galéria, Budapest

OKTÓBER: KisVilla Kávézó, Biatorbágy

SZEPTEMBER: Ablak a fantázia birodalmába – Abacus Business & Wellness Hotel, Herceghalom

JÚLIUS: Nyári mini kiállítás – Abacus Business & Wellness Hotel, Herceghalom MÁJUS: A kezdet kezdete – Jókai Mór Művelődési Központ, Budaörs

Művészeti vásárok

2019

MÁJUS: SUSSEX ART FAIRS, Goodwood (UK)

MÁRCIUS: ANTIK and ART Budapest – Dávid Galéria

együttműködő partnereim

Pin It on Pinterest