Merülés a mélybe: Atlantisz – absztrakt festmény

Amikor elkezdek egy festményt, gyakran fogalmam sincs, hogy végül milyen lesz. Lehet, hogy van egy kezdeti ötlet vagy koncepció a fejemben, de a festmény mindig saját életet kezd élni, ahogy elkezdek rajta dolgozni. Az Atlantisz című absztrakt festmény esetében is ez volt a helyzet.

Elkezdtem egy víz alatti tájat életre kelteni a vásznon

Egy forró nyári nap volt. Amint beléptem a műterembe, a perzselő hőség kezdett elviselhetetlenné válni, és csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire szükségem van valamire, ami lehűt. A víz jutott eszembe, így ezzel a gondolattal a fejemben felkaptam a dobozomból néhány tubus festéket, és elkezdtem egy víz alatti tájat életre kelteni a vásznon. A vászon mellett állva, ecsettel a kezemben, úgy vetettem bele magam a festménybe, mintha magába a tengerbe merültem volna. Addig kevertem a kékeket és a zöldeket, amíg azok a víz mélységeire nem hasonlítottak, majd szétfröcsköltem őket az alattam lévő vásznon. Aztán csak a móka kedvéért (és mert ki nem szereti a csillogást?), egy kis csillámport tettem ide-oda, némi aranyfüsttel együtt – épp eleget, hogy úgy nézzen ki, mintha apró buborékok tükröznék a napfényt a mélységből!

Balogh Edina - Atlantisz 100x150 cm Akril, vászon, aranyfüst, csillámpor
  • Facebook
  • Pinterest

Balogh Edina_Atlantisz

Ahogy telt-múlt az idő, miközben festettem ezt az absztrakt festményt, hirtelen egy érzés támadt bennem:

E habzó tengerek alatt egy egész város veszett el örökre. Ez hívogatott engem – Atlantisz! Ahogy elvarázsolt a látvány, régi mesék jutottak eszembe a romok között úszó sellőkről. Amikor befejeztem ezt a művet, a festmény színei még élénkebben ragyogtak, a napfény pedig szikrázóan ragyogtatta a csillámot a vászon felületén. Ez az absztrakt festmény nem egy hétköznapi munka volt – ez egy utazás volt elfeledett birodalmakba, amely egyszerre hagyott bennem egy ilyen kreatív, kiteljesedett és kimerült érzést.

Balogh Edina_Atlantisz
  • Facebook
  • Pinterest

Balogh Edina, Atlantisz című absztrakt festménye: 100×150 cm Akril, vászon, aranyfüst, csillámpor

Az Atlantisz című absztrakt festmény szinte bármelyik lakberendezési stílusba beilleszthető

Türkiz és kék árnyalataival Az Atlantisz című absztrakt festmény, zökkenőmentesen illeszthető bármilyen lakberendezési stílusba, és csodálatos és egyedi elemként jelenik meg. Ez a festmény tökéletes kiegészítője bármely belső térnek, a nappalitól a hálószobán át az otthoni irodáig. Ez az absztrakt festmény figyelemre méltó hatást gyakorolhat egy térre, nemcsak a nyugtató és kreatív jelenléte miatt, hanem azért is, mert a nézőt egy varázslatos víz alatti világba kalauzolja! Ezért érdemes megfontolni a festészet bevezetését a lakberendezésbe. Az Atlantisz című kép minden térben beszélgetést válthat ki. Képes érzelmeket felkavarni és gondolatokat kiváltani, frissességet, ugyanakkor kifinomultságot kölcsönözhet bármely belső térnek, ami igazán magával ragadó műalkotássá teszi!

Balogh Edina_Atlantisz
  • Facebook
  • Pinterest

 

 

Nyugalom és kifinomultság a nappaliban. Ha semleges színeket használsz az otthonodban, mindeképpen válassz legalább egy színes festményt, vagy bútort, így máris tökéletes fókuszpontot alakíthatsz ki a szoba közepére.

Balogh Edina_Atlantisz
  • Facebook
  • Pinterest

Nyugodtan használhatsz nem hétköznapi színkombinációkat az otthonodban, mint például itt az étkezőben, a pasztell rózsaszín színűre festett fal, és ez a türkiz árnyalatokban pompázó absztrakt festmény, színekben hozzá illő étkező székekkel. Légy kreatív, és kísérletezz a különböző textúrákkal, mintákkal és anyagokkal. Átgondolt tervezéssel egy absztrakt festmény segíthet egy tér designelemeit szépen összekapcsolni.

Ez a festmény egy egyedi, szeretettel és a részletekre való odafigyeléssel készült alkotás, amely biztosan bájt és szépséget visz a terébe.

Ez egy olyan öröm, amely sokáig tart, és egy olyan befektetés önmagadba, amelyet nem fogsz megbánni! Remélem, élveztétek az utazásomat az elveszett város – Atlantisz – mélységeibe, és bízom benne, hogy ez az absztrakt festmény nem csak színt és örömet hoz az életteredbe, hanem egy inspiráló pillanatot is ad, amelyben megállhatsz és elgondolkodhatsz az élet sok rejtélyén. Fedezd fel „Atlantisz” szépségét ezzel az absztrakt festménnyel.

Vásárold meg most, és merülj el az eleganciájában még ma! Ha bármilyen kérdésed van, forduljon hozzám bizalommal, szívesen segítek. Jó szórakozást! Köszönöm, hogy elolvastad!

Pin It on Pinterest